Bent

Hi Nålen

Lørdag den 13.03.2019
Vi har været på Fyn, til generalforsamling i Dansk Ruhår Klub.
Bent blev hædret med HI nålen i sølv, hvilket han blev rigtig glad, rørt og overrasket over.En stort tak skal lyde til bestyrelsen og til kontaktmand i område Hirtshals Lars Jørgensen for indstillingen. 🇩🇰🎊🎉
Hans Israelsen (HI): Bestyrelsen udnævner personer til hæderstegn. HI nålen i sølv kan tildeles medlemmer, som over en årerække eller ved enkelpræsentation har udført en markant indsats til gavn for klubben og den ruhårede hønsehund. 🙏🙏
Min første hund var en Labrador Retriever. I 1976 fik jeg min første ruhårede hønsehund , og siden da har jeg haft en del hunde.


I mange år har jeg været aktiv hjælper og instruktør i Dansk Ruhårs Klubs område 1 i Nordjylland. Derigennem har jeg set og oplevet mange hunde.

Mine egne hunde bliver brugt til prøver og alt slags jagt, og jeg lægger stor vægt på alsidighed.

Igennem en del år har jeg stået i schweissregisteret.

Vendelboen`s Ivan blev i april 2011 min 6 registreret schweisshund.

I 2012 beholdte jeg en parringstæve, Amanda.

Jeg har siden 2007 været med til i Nordjylland, at starte kaninslæbs- og blodsporstræning op i Dværgschnauzer klubben.
Vi havde i september 2007 den første kaninslæbsprøve i Nordjylland.

Via
Jeg er i mit hjem opvokset med hunde. Da jeg, for over 30 år siden, mødte Bent, havde han en meget sød sort labrador retriever. Eftersom han er jæger, var det for ham ikke nok, så han fik snart sin første ruhårede hønsehund. Vi blev gift, fik tre dejlige piger og flere ruhåret hønsehunde. I 2001 var der en lille hund, som løb hjemmefra, den kom tilfældigvis forbi os. Da vi kontaktede ejeren, og hun kom for at hente den, spurgte jeg hvad det var for en sød lille fyr, og ja det var jo en dværgschnauzer
J .


Dette var mit første bekendtskab med en schnauzer men ikke det sidste. Jeg var ikke i tvivl, sådan en måtte jeg have. Udstillinger var jeg på for at se farver, temperament og evt. få en snak med opdrættere. Jeg læste også i hunde bøger, for noget måtte jeg vide om racen.

I 2005 fik jeg så Dutydogs Women Selma, til daglig kaldt Selma.
Selma fik sit første kuld hvalpe den 20-04-2007.  Tre handhunde og en tæve. 
Andet kuld hvalpe  fik Selma den 21-02-2010. Jeg beholdt en hanhund, Vendelboen`s B Christian Aage, til dagligt kaldt Aage.
Selma blev efter andet kuld hvalpe steriliseret.

 


Denne race har absolut ikke skuffet mig, nej tvært imod. At få en hund med så mange egenskaber, er jo guld værd. Racen, syntes jeg, har et dejligt temperament og er meget omgængelig. Den har charme, selvtillid og lækkert hår. Jo, der er meget i sådan en lille hund.

 


Det er rigtig spændende at arbejde med hund. Jeg går op i  at trimme, lydighed og sporarbejde.

 

I maj 2012 fik jeg jagttegn. Dette har allerede udløst mange gode jagtstunder sammen med min mand og vores hunde. I juni 2013 bestod jeg riffelprøve.

Jeg glæder mig meget fremover til at komme på jagt, og har en del veninder som også har fået jagttegn. Mon ikke der bliver lidt kvindejagt :-)

Mine dværge vil utrolig gerne med på jagt. Aage er den bedste, han har fået en del dyr frem. Mor Selma er mest med for hyggen, men når der så er skudt er hun på dupperne.
Glæder mig til at se hvad 2013 bringer af jagtoplevelser og hundeprøver.Har den 30.august 2014 bestået DKKs Bassisuddannelse.

Har den 8 og 9. november 2014 bestået DKKs Adfærds- og Håndteringskursus

 

Den 21-04 2015 blev Palle født, en ruhåret hønsehund, med Vendelboen`s Ivan som far.

Palle er min første ruhåret. Jeg glæder mig meget til at træne med Palle. Håber at komme til mange prøver med ham, og han vil blive mig en god jagthund.